Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Liberalerna ansvariga för dåligt underhållna verksamhetslokaler med mögelskador

Vi vill upprätta en underhållsplan, så att verksamheterna kan koncentrera sig på det de är ämnade till att göra, skriver Hans-Ove Krafft (SN).

Anmäl text- och faktafel

Liberalerna har haft ordförandeposten i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden de senaste 16 åren. Nu undrar vi i Sorundanet Nynäshamns kommunparti följande:

Hur kommer kostnaden av åtgärderna för reparationer att påverka ekonomin för verksamheterna som i dag använder dessa lokaler? Har man avsatt medel för kommande renoveringar och nybyggnad, eller kommer man att spara genom att fortsätta stänga, lägga ner och slå ihop verksamheter till större barngrupper, större klasser där elever bussas över hela kommunen?

Hur kommer det sig att man kunde släppa ansvaret av underhållet på dessa lokaler till verksamheterna i minst sju år utan att ens ta reda på om cheferna i verksamheterna hade utbildning och kunskap som behövs för att kunna ta ansvar för lokalerna? I en valdebatt i Gröndalsskolan 2014, sade Daniel Adborn att kommunen hade så låg skolpeng för att lokalerna var så billiga. Resultatet ser vi nu, nu är det inte billigt längre!

Det behöver saneras och renoveras och nya lokaler behövs också.

Har man upprättat någon underhållsplan för verksamhetslokaler ännu?

Rektorerna ska fokusera på det pedagogiska ledarskapet och den pedagogiska utvecklingen. Eleverna och lärarna är deras ansvarsområde. De ska inte hålla på med underhåll av skolfastigheter.

På äldreboendet, där ska man koncentrera sig på att skapa så bra omvårdnad om de äldre som möjligt och inte ta ansvar för fastighetsunderhåll. Det ska i stället finnas kunniga medarbetare som tar hand om underhållet och direkt lagar när något har gått sönder samt rapporterar när större åtgärder behöver vidtas.

Ska vi fortsätta att hyra kostsamma paviljonger, eller ska man bygga nya lokaler, som blir mer ekonomiskt på längre sikt?

Vi vill upprätta en underhållsplan, så att verksamheterna kan koncentrera sig på det de är ämnade till att göra.

Vi vill bygga nya verksamhetslokaler i stället för dyra paviljonglösningar och att lägga ner och slå ihop verksamheter som dagis, förskolor och skolor.

Hans-Ove Krafft

För Sorundanet Nynäshamns Kommunparti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel