Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lurade vid bankomat i centrum

Två personer blev lurade när de skulle ta ut pengar på Handelsbankens och Swedbanks bankomater på Centralgatan i Nynäshamn.

Det var vid 19.30-tiden i lördags kväll som en kvinna upptäckte att hon inte kunde få ut pengarna ur bankomaten, trots att hon fick ett kvitto på uttaget, berättar kriminalinspektör Göran Sundberg på Nynäshamnspolisen. Strax därefter råkade en man, som försökte få ut sitt uttag vid en annan bankomat, ut för samma sak.

Då mannen tittade närmare på bankomatens front, såg han att en lös del hade satts fast framför sedelluckan och när han petade på den lossnade den.

Den lösa delen skulle hindra sedlarna att komma ut, berättar Göran Sundberg.

Medan de drabbade var upptagna med att larma polisen, sågs tre unga män gå till automaterna, där de ryckte åt sig de löst sittande delarna. Därefter gick de mot stationen där de försvann ur sikte.

Polisen har inte gripit någon misstänkt för brottet som rubriceras som bedrägeri.

– Man bör alltid kontrollera att bankomaten ser ut som den ska innan man använder den, råder kriminalinspektör Göran Sundberg.