Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lyckad nystart för boule-cirkel

Efter ett långt uppehåll startade PRO Ösmo den 13 augusti 2020 upp sin boule-cirkel på den nya banan i Ösmo centrum med Per Wikström som ansvarig.

Han har lång erfarenhet av boule, startade 1990 och har nått stora framgångar i bouleklubben Kajutan.

Per inledde med att kort beskriva regler och ritade snabbt cirklar i banan, där deltagare ska stå då de kastar sina klot. Det var Conny Larsson, Vera Magnusson och Ingrid Åkesson som lyssnade på Pers instruktioner och träningskastade från var sin cirkel. Han hade tidigare visat hur man ska forma handen och hålla klotet när man kastar det. Det var även viktigt hur man ska stå i cirkeln för att ha så bra balans som möjligt. Under tävling utgår alla från samma cirkel då de kastar sitt klot. Det lilla klotet, som man ska komma så nära som möjligt, ska vara 6-10 meter från utspelsplatsen.

För att testa sina kunskaper startades en tävling med två lag. Närmaste klot ger poäng och först till 13 poäng vinner. Det blev mycket tydligt att träning ger färdighet. I början låg kloten utspridda men efter att ha spelat en stund koncentrerades de nära det lilla klotet. Deltagarna blev så duktiga att det fordrades måttband vid flera tillfällen för att avgöra vilket klot som låg närmast. Fortsättning följer varje torsdag mellan klockan 11-13 på boule-banan i Ösmo centrum under ledning av Per Wikström.

Ulla Laiho, PRO Ösmo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel