Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(M) anser att NSS ska ges arbetsro

Svar till Bernt Högbergs "Finns det en dold agenda för NSS område".

Tack Bernt för ditt debattinlägg, där du vill att politikerna ska svara på dina frågor som är kopplade till det förslag till fördjupad översiktsplan för Nynäshamns stad, som just nu är ute för granskning.

Här har du mitt svar: Från moderat sida finns ingen dold agenda och vi har skrivit ett yttrande avseende planförslaget. Där lyfter vi bland annat fram, att vi värnar äganderätten och konstaterar att det är NSS som äger området där man har sin verksamhet, samt att NSS kanske är den förening i Nynäshamn som är bredast förankrad och därmed representerar ett stort antal kommunmedborgare.

Vi anser alltså att NSS ska ges arbetsro att fortsätta och utveckla sin verksamhet på den mark man ju alltså äger.

I det läget känns det som rätt missriktad energi att gå emot NSS vilja att utveckla sitt område för båtliv och därmed förknippade aktiviteter. Båtliv och närheten till vatten är ju dessutom en av Nynäshamns kanske främsta konkurrensfördelar gentemot andra kommuner i länet.

Vi anser alltså att NSS ska ges arbetsro att fortsätta och utveckla sin verksamhet på den mark man ju alltså äger. Varför inte utveckla området till ett Ostkustens Seglarcentrum?

Det innebär också att frågan om BTH-projektet eller annan omfattande bostadsbyggnation vid NSS, är död och begravd för vår del.

Harry Bouveng (M), oppositionsråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel