Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Bygg ett äldreboende i Järnvägsparken och låt havet och livet mötas

Moderaterna i Nynäshamns kommun vill göra verklighet av Nynäshamns kommuns slogan – Där havet och livet möts – och låta uppföra ett äldreboende i Järnvägsparken intill hamnen.

Vi vill göra något verkligt bra för våra äldre och inte bara låta det stanna vid en slogan utan betydelse. Moderaterna i Nynäshamn vill verkligen att detta uttryck – Där havet och livet möts – i synnerhet ska gälla för våra äldre kommuninnevånare. Därför föreslår vi att ett vård- och omsorgsboende för äldre ska byggas i Nynäshamns centrala delar, i Järnvägsparken.

Mellanboendeformen är ett boende för äldre som behöver viss hjälp, service och gemenskap, men som inte har behov av hjälp och tillsyn alla tider på dygnet.

I detta vård- och omsorgsboende ska även mellanboendeformen erbjudas, inom ramen för särskilda boendeformer just för att fler ska få möjligheten att bo på ett sätt som motsvarar deras önskemål. Mellanboendeformen är ett boende för äldre som behöver viss hjälp, service och gemenskap, men som inte har behov av hjälp och tillsyn alla tider på dygnet.

Läs även: Inför boendegaranti utan biståndsbedömning för dem som har fyllt 85 år

Vi tror att ett stort antal innevånare i Nynäshamn skulle önska ett sådant boende och varför kan inte Nynäshamns kommun erbjuda sådana boenden?

Tänk tanken; Boenden med service som erbjuder närhet till kommunikationer, centrum och framför allt ”där havet och livet möts”, precis som vår slogan säger! Det är vad vi kallar valfrihet. Moderaterna i Nynäshamn kommer att arbeta för att detta blir verklighet!

Nynäshamns kommun växer inom alla åldersgrupper och vi måste rusta för att kunna erbjuda olika slags boendeformer. I många kommuner finns så kallade ”trappstegsboenden” som erbjuder olika boendealternativ, som är mycket uppskattade.

Läs även: Södra flygeln kan bli äldreboende – kommunens kontrakt går ut i mars

I Nynäshamn gör vi tvärtom, här har närmare 100 boendeplatser för äldre skrotats. Hur tänkte man då? Var man så naiv att man trodde att denna neddragning inte skulle göra någon skada?

Vår åsikt är att den styrande minoriteten i Nynäshamn i dag, den så kallade treklövern bestående av S, L och MP – med aktivt stöd av V och PP – inte utnyttjar den utvecklingspotential som finns.

Vi kommer att verka för att detta blir verklighet. Vi kommer att verka för att våra äldre kommuninnevånare får tillgång till ändamålsenliga boenden och att det finns stor valfrihet.

100 år av socialdemokratiskt styre är nog.

Moderaterna i Nynäshamn är redo för att låta Nynäshamn nå sin fulla potential, vi vill ändra kurs och låta människan gå före systemet. 100 år av socialdemokratiskt styre är nog. Vi vill ha en nystart där en tydlig värdegrund, stor valfrihet och ett gott bemötande är ledord för våra kärnverksamheter.

Agneta Tjärnhammar (M), gruppledare i socialnämnden

För Nya Moderaterna i Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel