Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

M: Tanken på att bygga en ny stad var en ren utopi

Segersäng – en stad i staden. Så presenteras den och precis så är det. Varför ska vi ha en stad till i vår fina kommun? Den är inte till gagn för någon annan än statens nationella plan och att vissa troligtvis önskar sig ett monument över vad man åstadkommit.

Jag kan inte låta bli att tänka på en annan styrande ute i världen som stenhårt arbetar för att genomföra det som personen ifråga vill, oaktat konsekvenserna.

Det har hållits flera möten om Segersängsstaden på senare tid och stora resurser har tagits i anspråk inom förvaltningen. Vi har dessutom inte hört en enda positiv röst från allmänheten och boende.

Vi har dessutom inte hört en enda positiv röst från allmänheten och boende.

För ett tag sedan bjöd vi inom M, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, in Mikael Gustafsson, planeringschef i kommunförvaltningen, för att objektivt redovisa fakta om Segersäng som ny stad. Han redovisade detta mycket bra och framför allt att den brådska som föreligger för att kommunen ska ge ett (positivt) svar.

Läs också:  Därför säger Moderaterna nej till en ny stad i Segersäng

Man kan uttrycka det så att man har pistolen mot pannan. Ingen betänketid och inga konkreta förslag på hur en liten kommun som vår ska kunna hantera ett bygge av denna storlek och vilka konsekvenser det skulle få för hela vår kommun och framför allt Nynäshamn som stad.

Infrastrukturen är inte löst, lån måste tas av kommunen som vi ska återbetala när inkomsterna börjar trilla in! När då? En helt ny avdelning måste byggas upp för att ta hand om projektet, nya anställningar etc. Redan nu råder arbetskraftsbrist inom förvaltningen och svårigheter att rekrytera.

Sist men inte minst – Nynäshamns stadskärna kommer att helt utarmas.

Sist men inte minst – Nynäshamns stadskärna kommer att helt utarmas. Orkar vi med att hålla vår nuvarande kommun igång samtidigt med detta stora projekt? Till vilken nytta?

Vi har nu nåtts av information om att hela projektet ser ut att falla. Staten är inte beredd att stå för de nödvändiga, helt avgörande åtgärderna inom infrastruktur, lån med mera som en liten stad som Nynäshamn skulle behöva för att ens tänka tanken om ett sådant jätteprojekt.

Tillsammans med våra allierade, Centern och Kristdemokraterna, säger vi ett klart nej till detta projekt som vi från start har betraktat som ren utopi.

Agneta Hagström (M)

Ledamot i kommunfullmäktige och ersättare i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Läs också: Bostadsbristen ett allvarligt samhällsproblem – men är en ny stad lösningen?

Läs också:  Bygg ut vid Kvarnängen i stället för i Segersäng

Läs också: Segersäng blir ett nytt Skärholmen eller Rinkeby

Läs också: En sak är säker – inget parti i vår kommun är emot utveckling

Läs också:  Moderaterna och alliansen – förhasta er inte genom ett nej till Segersäng

Läs också:  En eventuell stad i Segersäng – är inte en Isestad utan alla våra drömmars stad

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel