Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Måndagsträffar nystartade med smörrebröd och uppläsning på danska

Danmark var temat under en träff i sockenstugan i Ösmo.

Efter allt “firande” vid långa helger som sträckt sig fram till den 13 januari har vi snart tagit oss igenom januari 2020.

Den 20 januari var det “äntligen måndag” i sockenstugan i Ösmo. Man ser fram emot måndagarna varje vecka, eftersom det är så givande, att på ett enkelt och opretentiöst sätt få träffas och prata, äta en god lunch och i det stora hela koppla bort alla “måsten”, som förmodligen de flesta bär med sig.

Vårens första sammankomst hade temat “Danmark”. I Danmark ligger Odense och den staden förknippar man med H.C Andersen, den store diktaren.

Vi fick en trevlig beskrivning om staden av Anki Lindeberg. Hon är född i Sverige, men från tioårsåldern växte hon upp hos sina morföräldrar i Odense. Hon kom tillbaka till sin mamma i Sverige i fjortonårsåldern och har sedan varit Sverige trogen. Dock känner hon fortfarande mycket för Danmark och besöker ofta släkt och vänner där. Hon säger om sig själv att hon är “halvdansk”.

Anki läste på danska H.C Andersens saga “Kejsarens nya kläder”. Det var en fin uppläsning med en klar och tydlig röst. Hon ville sätta fokus på danskan. Många har tyvärr uppfattningen, att man absolut inte förstår språket och då lyssnar man inte eller tar det till sig. Men så svårt är det väl inte.

De fina flickorna i köket hade dagen till ära tillagat tre olika sorter smörrebröd. Åh så gott och nog var det en rejäl lunch. Till kaffet serverades danske wienerbröd, oj, oj, oj. Tack flickorna i köket! Ni är måndagarnas räddning!

Det här var en bra början på året och snart är det måndag igen!

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel