Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många testade aktiviteter under lovet

Sportlovet närmar sig sitt slut. Veckan har varit en möjlighet för barn och ungdomar att vila upp sig men också ett tillfälle för att testa nya aktiviteter.

Annons
Sportlov. Systrarna Emelie och Thilda tyckte att vagnkörning var roligt och hoppades att de kunde komma tillbaka fler gånger.  Foto: Jesper Klingnell

På grund av snöbristen fick de sportlovslediga ingen större möjlighet att åka skidor på hemmaplan.

Det fanns dock gott om alternativ under veckan. Flera föreningar i kommunen arrangerade ”prova på-dagar” och bland dessa fanns Ösmo Skytteförening som bjöd in till luftgevärsskytte. I föreningens lokal i Musköten fick nybörjarna låna utrustning och testskjuta.

– Vi hoppas att några kommer tillbaka och nu vet de att de alltid får låna utrustning här, sa Sten Tinggren, instruktör i Ösmo SkF.

Totalt kom över 70 besökare och eftersom många av de unga även hade med sig vuxet sällskap blev det flera prestigefyllda tävlingar.

– Det är roligt att se hur barnen ofta spöar de vuxna när båda är nybörjare. Men det viktigaste är att de har roligt och att alla kan vara med, sa Sten Tinggren.

På annat håll arrangerade Nynäshamns Ridklubb aktiviteter. Under måndagen kom ett tiotal barn till stallet för att rida och när det på onsdagen väntade körning med vagn kom flera tillbaka men också några nya besökare.

Även andra föreningar visade upp sig och bland de sporter som har utövats under veckan finns pingis, schack och konståkning.

Sten Tinggren och de andra i Ösmo SkF instruerade nybörjare i luftgevärsskytte.
Emma Lundin visade hur man skulle hålla tömmarna för att styra hästen Donna.
Femåriga Mira från Sorunda ville köra vagnen både en och två gånger.
Sten Tinggren visar hur luftgeväret fungerar.
Avtryckaren på luftgeväret.
Många barn kom till Nynäshamns ridklubb för att testa körning under torsdagen.
Annons