Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mässingsmusik i hembygdsgårdens park

Hembygdsgården i Nynäshamn fick besök av en mässingssextett.

Anmäl text- och faktafel

”Gustavsbergs Mässingssextett – 1865” spelade lättsam musik i parken, på hembygdsgården i Nynäshamn, söndagen den 25 augusti. Det har nu blivit tradition och en trevlig sådan.

Solen sken och cirka 50 personer satt och lyssnade. Somliga passade samtidigt på att få sig lite till livs på hembygdsgårdens restaurang.

Dom började som sig bör med en marsch: Sörmlands regementes marsch. Andreas Gustavsson, som spelar trombon och trumpet, presenterade styckena.

Nästa var ett poppuri på Povel Ramel-bitar: Sorglösa brunn med flera följt av Jazzgossen och sedan Afton på Solvik, i arrangemang av Stefan Aldén. Povel igen med: Varför är det ingen is till punchen?, Jazzjive, Hallo Dolly, Stockholm i mitt hjärta, den lät lite annorlunda, än vad man är van vid. Signaturmelodin till ”Allsång på Skansen” är ursprungligen en vals.

Det var verkligen ett varierat musikutbud. Sedan följde en foxtrot, O´Douglas och efter den musikalmusik och sedan något lugnt och mysigt: En gång jag seglar i hamn och åter några bitar i Stefan Aldén arrangemang: Säg det i toner, Kaffe utan grädde, och en bit med en lustig titel: Alla kvinnor äro galna i mej. Vilhelm Petterson Bergers Sommarsång avslutade den drygt timmen långa konserten. Alla låtarna är inte med i texten.

Hembygdsföreningens ordförande Jan Mellring avtackade sextetten med boken ”Nynäshamn förr…” så dom kan lära sig lite om Nynähamns historia, eftersom deras orkester också har gamla anor, ända från 1865. Vi önskar dom tillbaka nästa år.

Lena Håkansson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel