Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Medryckande toner i Ösmo kyrka

Svenska Psalmjazztrion uppträdde i Ösmo kyrka.

Den sköna kvällen den 29 juli inbjöd till ett besök i vår fina Ösmo kyrka, där vi lyssnade till Svenska psalmjazztrion. En trio som gjort Ösmo den äran med besök tidigare och som nu var välkomna igen.

Katarina Ruderus hälsade kyrkans besökare, som höll behörigt avstånd till varann, välkomna.

Trion inledde med “Amazing Grace”, denna vackra melodi som finns med i så många sammanhang och passar in vid de flesta musikaliska tillfällen. Trion står själva för jazzarrangemangen till psalmerna de spelar.

Som melodi nr två fick vi lyssna till “Blott en dag”. Jonathan Fritzén gjorde ett fantastiskt pianosolo på sången “Ovan där”.

Trion har beslutat sig för, att inte bara arrangera och framföra psalmer i “jazztakt”. De skulle gärna vilja jobba med musik av Bach också. Med all respekt för kompositören har trion gjort om hans verk till jazzbetonade och improvisativa stycken.

Vi fick lyssna bland annat till “Arioso”, den välkända vackra “Air” samt till sist Menuett i G-dur.

Därefter åter till några svenska psalmer innan “Som en härlig gudomskälla” avslutade denna gudomliga konsert. Här framfördes “Pärleporten” med otroliga improvisationer , ja man såg nästan Pärleporten framför sig!

Trion består av Martin Östberg på bas, Niklas Bodin på trummor samt Jonathan Fritzén på piano. En otrolig pianist måste jag få skriva.

Trion var glada att få spela för oss här i Ösmo kyrka. Vi som lyssnade var mer än glada, vi var förtjusta, att få lyssna till denna stora musikalitet, som den här trion är berikad med.

Extranummer blev det naturligtvis, “I denna ljuva sommartid”, med stor känsla i framförandet. Tack, tack för den fina upplevelsen!

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel