Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Ulla Söderblom Malmlöf var aktiv och stark

Minnesord över Ulla Söderblom Malmlöf, 1945-2020.

Vår vän och granne Ulla Söderblom Malmlöf, Täby, har avlidit 74 år gammal. Hennes närmaste är sönerna Martin och David med familjer samt systern Ingalill Bååth.

Ulla föddes i Nynäshamn, där hon bodde i drygt 50 år. I augusti förra året bjöd hon oss på en minnenas rundtur i staden. Vi fick en strålande resumé av en härlig tid.

Även Värmland låg sedan barndomen Ulla varmt om hjärtat. 1968 köpte familjen ett hus nära Selma Lagerlöfs Mårbacka. Huset blev ett nav för familjen där det erbjöds rika möjligheter till rekreation och samvaro året runt. Ulla tog sig dit så ofta hon kunde.

Examen avlades i Frans Schartau. När familjen sedermera växte var Ulla hemmafru och sedan lärare i Viaskolan. Under 80-talet anställdes hon i Provitec AB som tillverkade regnkläder. Hon köpte det och blev egenföretagare. Det gick bra. Företaget köptes sedan av Jobman som också anställde Ulla. Hennes gedigna kunskaper och erfarenheter var en stor tillgång. Jobman hade kontor i Täby dit Ulla flyttade. Där träffade hon Tom Malmlöf i slutet på 90-talet. Tillsammans flyttade de hösten 2002 till nybyggda Sjötornet i Näsbypark. Vi blev grannar. Så började en fin bestående vänskap. Tom var pensionär men Ulla arbetade än.

Inför pensioneringen 2010 ombads Ulla att flytta till Shanghai för att på två år etablera en grupp för kvalitetssäkring och samarbete i produktkedjan. Det var precis rätt jobb för Ulla, som gjorde succé. Tom följde med till Kina trots att han diagnostiserats med ALS. Han avled tyvärr 2013.

Ulla var aktiv och stark. I alla avseenden. Det blev träning fem dagar i veckan, internationella motionslopp och hälsoresor. Hon var aktiv inom Inner Wheel, i bostadsrättsföreningen och som läxläsarstöd i Röda Korsets regi. Allt hon gjorde präglades av noggrannhet och positivitet. Våren 2019 började orken tryta. Hon kämpade optimistiskt mot cancern in i det sista.

Vi är många som saknar vår glada, rara och omtänksamma vän.

Marianne och Göran Möller

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel