Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Misslyckad tipspromenad blev till trevlig träff – frågorna saknades men bullarna var goda

PRO i Ösmo fick trösta sig med goda bullar efter en tipspromenad som saknade frågor.

Anmäl text- och faktafel

Eva Andersson startade deltagarna i PRO Ösmos tipspromenad vid elljusspåret bakom bensinmacken i det kyliga vårvädret. Vi gick runt slingan och letade efter tipslapparna. Efter att ha promenerat halva sträckan hade vi fortfarande inte sett några frågor. Vi antog att det inte fanns några på den återstående kilometern heller och genade genom skogen till målet, där Inga-Britt Brage väntade med kaffe och söndagsbakade bullar. Hon var lika förvånad som vi över att lapparna inte var uppsatta. Hon hade lämnat dem till ansvarig dagen innan. Vera som skulle ha rättat frågorna blev utan jobb idag.

Till slut dök lappuppsättningsansvarig upp tillsammans med sina hundar. Hon hade glömt bort att det var tipspromenad. Alltfler medlemmar anlände för att delta i målumgänget och få en kopp kaffe med Inga-Britts goda bullar, några utan att ha gått banan. Det blev trevliga pratstunder i solskenet över kaffekoppen. Vilken bra idé att ta tillfället i akt för en kortpromenad direkt till målområdet, utan att delta i tipsrundan, bara för att umgås, få lagom mycket motion och massor av frisk luft. Många söta hundar passerade och en del stannade för att njuta av bulldoften.

Våren är vacker. Vitsippor blommar som marktäckare här och där. En stor gran hade blåst omkull. Brottytan var fortfarande ljus, så det kan inte ha varit så länge sedan trädet rasade. Vid målgångens samlingspunkt hade någon eldat. En deltagare berättade att förbipasserande uppmärksammat detta och skyndat till och släckt genom att trampa på elden. Hur oförståndiga kan folk vara som eldar trots alla varningar?

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel