Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MK Speed-förare i klassiskt rally

Nynäshamnsklubben MK Speed finns representerad när klassiska Midnattssolsrallyt går av stapeln i Vimmerby i veckan.

Annons

Midnattssolsrallyt kördes i sin originaltappning mellan åren 1950 och 1964.

2006 fick racet nytt liv och i år avgörs tävlingen i Vimmerby mellan den 29 juni och 2 juli. Bland de som ställer sig på startlinjen i tävlingen finns ett ekipage från Nynäshamn.

Det är Håkan Gustavsson som tillsammans med kartläsaren Hans Eriksson ställer upp med sin Saab V 4 från 1969. De deltar i klassen Historic, där de bilarna ska vara byggda 1990 eller tidigare.

– Midnattssolsrallyt är alltid en speciell upplevelse så det ska bli riktigt kul, säger Håkan Gustavsson.

Han gör sitt fjärde Midnatssolsrally. Senaste gången var 2010. Då tvingades han bryta sedan växellådan gått sönder.

– Jag hoppas att det går bättre den här gången och i år vill jag komma i mål. Håkan Gustavsson berättar att det egentligen är stort bara att vara med i tävlingen. Arrangörerna har hårda kriterier som de går efter när de väljer ut förare.

Själva kvalificerade sig Håkan Gustavsson och Hans Eriksson genom att de tog hem totalsegern i Historiska rallycupen förra säsongen.

– Det är så klart skoj när det går bra. Men det handlar mycket om att grejerna ska hålla och att man ska ha en del flyt.