Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mobilisering mot sämre tågtrafik

Nynäshamns invånare har reagerat starkt på beskedet att SL ska försämra tågtrafiken från augusti. Nu pågår namninsamlingar och kampanjer för att få till en ändring av beslutet.

Nynäshamn. SL ska spara 23 miljoner kronor genom att minska pendeltågstrafiken. Det är en del i den borgerliga alliansens beslut om trafiknedskärningar på 250 miljoner i landstingsbudgeten.

Den största bördan av sparpaketet får Nynäshamn bära. (Se artikel intill). ”Det är obegripligt hur en kommun ensam får bära ansvaret för SL:s besparingar”, sade Nynäshamns kommunalråd Anna Ljungdell (S) upprört efter beskedet.

Hon reagerade också mot att SL inte har fört någon dialog med kommunerna utan att man skickar information per brev när beslut är fattat.

Anna Ljungdell kommer på olika sätt agera för att Trafiknämnden ändrar förvaltningens beslut, berättar hon för NP. Politiker från (FP), (MP), (V) och (PP) i Nynäshamns kommun säger också ett enat nej till neddragningarna. I fredags startade (S) en namninsamling mot beslutet. Och på Facebook pågår kampanjen ”Stoppa neddragningarna i kollektivtrafiken”, som samlade över 3 000 personer på bara ett par dygn.

– Vi kommer även att lägga ut listor på väl valda platser. Det är ett fantastiskt engagemang från nynäshamnarna i den här frågan, säger hon.

Anna Ljungdell menar att det finns brister i underlaget som beslutet är fattat efter. Hon har sökt ansvarig tjänsteman på landstingets trafikförvaltning, men har inte lyckats, fortsätter hon.

– SL minskar utbudet med 20 procent i Nynäshamn för att spara så lite som 4,1 miljoner kronor. Det bör ställas mot den försämring nynäshamnarna utsätts för. Det är orimligt och därför kommer jag att bjuda hit Kristoffer Tamsons och ansvarig tjänsteman för att diskutera vilka effekter besparingarna får, säger hon.