Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Möte om kommundelning hölls i Sorunda

Kaffe med hembakt bjöds det när Sorundanet i söndags eftermiddag hade bjudit in till möte om att få till stånd en utredning om eventuell kommundelning. Intresserade sorundabor slog sig ned för att höra vad saken gäller.

Lena Dafgård och Per Ranch, båda från Sorundanet, berättade litet om varför frågan över huvud taget har väckts; att undersöka möjligheterna för en utredning om en eventuell framtida kommundelning, där Sorunda, Torö och Ösmo skulle utgöra en utbrytarkommun.

Kort sagt anser man från Sorundanets sida att kommundelarna, framför allt Sorunda, är styvmoderligt behandlade av kommunledningen som håller till i staden Nynäshamn. ”Man lägger massor av pengar att bygga en jättelång pir, men har inte råd att ha varmvatten i kranarna i Kyrkskolan” var ett exempel som Lena Dafgård nämnde.

Mötet fick besök av en inbjuden gäst, Margareta Wallin (M), som är före detta moderat kommunalråd i Trosa kommun. Trosa bröt sig ur Nyköpings kommun 1992, och Wallin sade att allt bara har blivit bättre sedan dess. Kommuninvånarna är dessutom bland de mest nöjda i landet.

– Det finns ingen anledning att inte göra en utredning om en kommundelning, sa hon övertygande till mötesdeltagarna. En utredning visar på alla fördelar och nackdelar med bildandet av en ny kommun.