Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Muskö missions- och stödförenings årsmöte

Årsmöte med Muskö missions- och stödförening hölls lördagen den 11 mars i Muskö missionshus.

Muskö missions- och stödförening bildades 1974 med uppgift att stödja den lilla Missionsförsamlingen på ön. Genom åren har uppgiften främst bestått i att skapa förutsättningar för att underhålla ett av de sista missionshusen som finns kvar i södra skärgården. Dessutom har man fullföljt en tradition med en sommarauktion och ett missionsmöte första helgen i juli. Då detta sommarmöte stod på sin höjdpunkt gick det en särskild abonnerad båt från Stockholm till Muskö och det samlades flera hundra personer till ett stort missionsmöte.

Under det senaste verksamhetsåret har Missionsförsamlingen överlämnat missionshuset till Föreningen Muskö hembygdsgårdar, och Stödföreningen har upptagits som en femte medlem i denna Musköförening. Det innebär att förutsättningarna för föreningens verksamhet är annorlunda än tidigare. Men genom att ha en representant i styrelsen för Föreningen Muskö Hembygdsgårdar så delar föreningen också i fortsättningen på ansvaret för att vårda missionshuset. Men syftet är inte enbart att vårda en viktig kulturinstitution utan framför allt att genom lämpliga åtgärder medverka till att Missionshuset i framtiden kan vara en viktig lokalresurs för föreningar och enskilda på Muskö.

För att skapa möjligheter att också använda Missionshuset vintertid har innanfönster installerats. Tak och vissa väggar har tilläggsisolerats och en effektiv luftvärmepump har installerats. Den gamla möbleringen av obekväma bänkar har bytts ut mot ändamålsenliga stolar och bord.

Vid årsmötet beslöts att också i sommar ha en auktion lördagen den 8 juli och missionsmötesöndagen den 9 juli. Till styrelse valdes Bernt Wåhleman ordförande, Berit Rydahl, sekreterare och Maj Åkerström kassör. Övriga i styrelsen Eber Oldin (som varit med i styrelsen största delen som ordförande från det föreningen bildades) Gerlinde Sabel, Siv Lindgren och Einar Åkerström.

Bernt Wåhleman