Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Näktergal välkomnade Moringen till Östra Styran

SPF Seniorerna Moringen gjorde ett lyckat besök i fågeltornet vid Östra Styran.

Tisdagen 18 maj 2021, så samlades många naturälskare vid fågeltornet, Östra Styran.

Vi möttes upp av ornitologen Janne Ohlsson tillsammans med en näktergal som formligen överöste oss med sin välkomsthymn – helt fantastiskt och ett bättre mottagande kunde det verkligen inte bli.

På väg till tornet flög en gök över våra huvuden, de hörs men syns sällan.

Vi såg massor av fåglar och Janne beskrev och hjälpte oss att höra, lyssna och se för att lära oss av mångfalden av fågelliv som fanns framför oss; skedand, tranor, massor av grågäss, svartvit flugsnappare och förstås en mångfald av de vanligaste fågelarterna.

En mycket fin dag med idealiskt väder, bra sikt och många härliga stunder med vetgiriga medlemmar från SPF Seniorerna Moringen.

Fikastund förstås och vid Byggningabacken bakom tornet så kvittrade och sjöng fåglarna så fina fraser med törnsångare, svartvit flugsnappare, bofink, talgoxe med flera.

En härlig dag med så många positiva medlemmar.

Men lite smolk i bägaren måste vi ändå belysa: tyvärr så är det förstörelse även här, sprayade fönster, rutor krossade, någon har t o m försökt att elda med mera. Varför detta onödiga förstörelse, hur ska vi kunna lösa detta?

Men, oavsett detta, så blev det en fantastisk dag, vi planerar ytterligare utflykter i naturen, så håll utkik på vår hemsida samt Facebook.

Ett varmt tack till ornitologen Janne Ohlsson, alla är vi mycket nöjda och vilken kunskap som du förmedlade till oss!

Agneta Tjärnhammar, SPF Seniorerna Moringen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel