Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Naturskolan lockar långväga gäster – tog emot besökare från Nya Zeeland

Annons

Naturskolan fick under mellandagarna besök av en intresserad familj från Nya Zeeland.

Anmäl text- och faktafel

Nynäshamns Naturskola har varit aktiv som en del av barn- och utbildningsförvaltningen sedan 1988. Hit kommer alla elever från Nynäshamns kommun med sina klasser och upplever naturen och lär sig utifrån olika ämnesinnehåll kopplat till läroplanen. Genom att Naturskolans hemsida nu har ungefär 500 besökare varje dag lockar det även andra grupper av besökare. Tidigare har besökare kommit från Finland, Estland, Slovenien, Nederländerna, Skottland, Ryssland, Japan, Kina och Australien.

I november dök det upp ett mejl från en man i Nya Zeeland som planerat en semester i Sverige med bland annat vistelse i Kiruna. I sitt yrke arbetar han olika pedagogiska verksamheter men också med att rita själva byggnaderna. Bland annat skapar han förskolor formade som löv där taket är täckt med solceller.

Nu ville han utnyttja tiden i Sverige på bästa sätt och hittade Naturskolans hemsida. Genom mejlkontakten med Naturskolan bestämdes det att hans familj på fem personer skulle åka direkt från Kiruna via Arlanda, med taxi, till Nynäshamns Naturskola i mellandagarna med en övernattning på hotell i Nynäshamn.

På så vis fick hans familj uppleva en förmiddag på Nynäshamns Naturskola och få veta allt om hur verksamheten fungerar innan de for tillbaka till Nya Zeeland samma dag. De visade sig finnas många beröringspunkter mellan hans verksamhet och Naturskolans, till exempel det upplevelsebaserade lärandet och naturkontakten.

Trots informationsöverflödet går det fortfarande att synas i djungeln på internet, vilket är till gagn både för besökarna och besöksnäringen i Nynäshamn.

Robert Lättman-Masch

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons