Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nifen fick finbesök av Johan Wiland

Nynäshamns IF Fotboll (Nifen) fick i söndags finbesök av en av svensk fotbolls stora profiler, målvakten Johan Wiland.

Johan Wiland kom ner till ett soligt Kvarnängen och höll i en uppskattad workshop med föreningens målvakter och tränare. Han berättade om sin bakgrund från juniorålder upp till A-landslag med flera internationella mästerskap på meritlistan.

Många kunde identifiera sig med Wiland som kommer från en liten klubb i Nifens storlek utanför Borås och blev imponerade över hur han har tagit sig hela vägen Champions leaugespel mot Barcelona med 97 000 på läktaren. Wiland berättade om bland annat om när han spelade i FC Köpenhamn och mötte Real Madrid. Ronaldo, världens bästa spelare, steg fram till straffpunkten och la upp bollen. Johan berättade om hur han älskade situationen, läste ut Ronaldo och räddade straffen inför jublande åskådare.

Sedan tog Wiland tog ut alla spelare på planen för praktisk målvaktsträning. Han visade övningar och gav tips och råd kring olika situationer som uppstår på planen. 

Allt avslutades med att Nifens målvakter fick slå varsin straff mot den forna stjärnmålvakten. 39-åringen visade varför han bara för några år sedan spelade mot världens bästa spelare.

– Det är verkligen kul och inspelande att få komma ut och träffa ungdomarna här nere i Nynäshamn. Otroligt fina och motiverade killar och tjejer ni har i föreningen och ett verkligen fantastiskt fint liggande IP, sa Johan Wiland.

 – Fantastiskt att få chansen att lyssna till en sådan grym ambassadör för fotbollen som Johan är. En otrolig tävlingsmänniska samtidigt väldigt trevlig kille. Vi har som långsiktig plan att ta hit flera högtmeriterade spelare och ledare inom svensk fotboll, både för att boosta och inspirera våra unga spelare och för att utveckla våra ledare. Den här gången satsade vi på målvakterna. Nästa gång blir det nog försvarsspel, säger Johan Gustafsson ledare i Nifen F07, som anordnade dagen.

Emma Ny, sekreterare, Nyäshamns IF FK

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel