Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nostalgibesök hos Sjöhistoriskas båtmagasin

Max Möllerfält har besökt Statens Sjöhistoriska Museums båtmagasin på Rindö.

Anmäl text- och faktafel

Helgen 15-16 juni hade Statens Sjöhistoriska Museum öppet hus i sitt båtmagasin på Rindö invid Vaxholm.

Efter en biltur på slingriga vägar i vacker natur nådde vi fram till Stenslätten vid Oxdjupet. Statens bilfärja m/s Fragancia transporterade bilar och ett gäng motorcyklister, över det för fartygstrafiken till och från Stockholm viktiga sundet mellan Värmdölandet och Rindö.

På Militärvägen – i närheten av fästningen Oscar Fredriksborg – var det öppnade dörrar till ett båtmagasin. Där fanns till beskådande ett femtiotal av museets originalbåtar. Några av flytetygen har skänkts eller donerats till Sjöhistoriska museets samlingar och många av båtarna har sedan med varsamma händer restaurerats till nyskick. I magasinet, där guider kunde lämna informationer, fanns främst fritidsbåtar men även marina skeppsbåtar, kungaslupar och jollar.

Att under nämnda förhållanden under tak med ciceroner till hands få återse en båttyp man själv har ägt och brukat för längesedan, var en högtidsstund. Tänk tanken! Visst vore det trevligt och säkert publikt intressant med en dylik installation inom vår kommun – eller hur?

Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel