Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NP fördjupar sitt samarbete med systertidningar

Nynäshamns Postens chefredaktör Niklas Milberg berättar om de förändringar som väntar när NP nu börjar samarbeta mer med Länstidningen i Södertälje och Norrtelje Tidning.

Annons

I decennier har NP haft nära relationer med två andra lokaltidningar i Stockholmsregionen: Länstidningen i Södertälje (LT) och Norrtelje Tidning (NT). Tillsammans ingick de tre i koncernen Centertidningar, som Centerpartiet 2005 sålde till andra mediebolag runt om i Sverige.

Sedan årsskiftet ingår NP, LT och NT i Mittmedia-koncernen, som driver 28 tidningar och 20 nyhetssajter i Svealand och Norrland. Det gör Mittmedia till Sveriges största lokala mediekoncern!

Nu ska vi organisera oss mer effektivt för att få denna stora koncern att fungera smidigt. Redaktionerna på NP, LT och NT samordnas därför under en ansvarig utgivare och chefredaktör. Varje redaktion kommer att ledas av en nyhetschef som också är ställföreträdande utgivare. Det innebär att jag som nyhetschef som tidigare fortsätter att leda det dagliga nyhetsarbetet på Nynäshamns Posten även efter det att en ny chefredaktör har rekryterats till de tre tidningarna. Rekryteringen har påbörjats och beräknas bli klar under hösten.

Fler förändringar! I november byter NP ut flera tekniska system, vilket kommer att innebära att vår sajt nynashamnsposten.se får nytt utseende. Samtidigt lanserar vi en ny nyhetsapp, som bland annat möjliggör för läsaren att få push-notiser om nyheter i sitt kvarter. I samma veva får också papperstidningen ett ansiktslyft och ny form.

Men innehållet i tidningen och på sajten förblir detsamma: Lokala nyheter från Nynäshamn, Ösmo, Sorunda, Torö, Muskö och södra Södertörn!