Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ny politik behövs för bättre företagsklimat

Det måste bli enklare att driva företag och skatten på arbete behöver sänkas, anser Harry Bouveng (M) och Jörgen Warborn (M).

Regeringen höjer skatterna på jobb och företagande och samtidigt är den förvånad över att företagsklimatet försämras. Det krävs ny politik som innehåller behövlig vilja och förståelse för de utmaningar som jobbskaparna möter i samhället.Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges alla kommuner visar att Nynäshamn ligger på fel sida av mittlinjen, faktiskt sämst i Stockholms län på plats 233 av 290. Detta trots en klättring på 11 platser sedan förra året.

Att då göra som den rödgröna regeringen och höja skatter samt avgifter för företagen är helt fel väg att gå.

Därför krävs förändring. Företag skapar jobb och stärker därmed vår gemensamma välfärd. Att då göra som den rödgröna regeringen och höja skatter samt avgifter för företagen är helt fel väg att gå. Fler företag ska ha råd att anställa efterlängtade medarbetare. Fler behöver komma in på arbetsmarknaden så att utanförskap byts mot ett starkare Nynäshamn. Vi moderater vill att det ska finnas goda förutsättningar för att driva företag och att det alltid ska löna sig att jobba. Därför vill vi sänka skatten på arbete, särskilt för dem med låga inkomster. Skattelättnaden skulle innebära att en normalinkomsttagare får behålla nära 500 kronor mer varje månad. Att på detta sätt göra det mer lönsamt att arbeta väntas bidra till 14 000 fler jobb på lång sikt. I arbetet med att göra de svenska bidragen mer rättvisa ingår bland annat att införa ett bidragstak och att man som ny i Sverige successivt ska kvalificera sig in i välfärden genom arbete.Näringslivets Regelnämnd har i sin årliga rapport slagit fast att företagarna upplever att regelkrånglet ökat under den rödgröna regeringen. Det är inte acceptabelt. Det måste därför bli enklare att driva företag och Nynäshamn ska stå starkt i konkurrensen. För sanningen är att resten av landets kommuner inte kommer att vänta in att något händer i Nynäshamn, det krävs ny politik så snart som möjligt.

Harry Bouveng (M)

oppositionsråd Nynäshamn

J örgen Warborn (M)

riksdagsledamot och ordförande Moderata Företagarrådet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel