Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya banor för Kevin Eriksson – Rally X Nordic körs i tre länder

Rallycrossföraren Kevin Eriksson får 2017 en chans att göra rallycross mer populärt i Danmark. Tävlingsserien Rally X Nordic ska avgöras i alla de tre skandiviska länderna.

Både 2015 och 2016 har Kevin Eriksson från Ösmo stått som totalsegrare i den skandinaviska rallycrosserien Rally X Nordic. Detta genom att köra snabbt på olika rallycrossbanor i Sverige och Norge.

2017 kommer han också att få visa sina färdigheter i Danmark. Det står klart nu när tävlingskalendern har presenterats.

– Det här är ytterligare ett steg i vår strävan att göra Rally X Nordic till ett starkare mästerskap och en angelägenhet för rallycrossförare i hela Norden, säger Jonas Lundin, som är vd för STCC AB.

Tävlingen i Danmark är planerad till Nysumsbanan, som ligger några kilometer söder om Ålborg. Innan tävlingen kan huggas i sten behövs dock ett klartecken från NEZ, som är en nordeuropeisk underavdelning till det internationella bilsportförbundet FIA. Den 19 och 20 augusti ska den köras.

– Vi väntar fortfarande på ett formellt godkännande från NEZ.

Kevin Eriksson betraktar banan i Strängnäs som sin hemmabana. Tävlingen där har under många år avgjorts under en kväll i slutet av juli. Men från och med 2017 kommer Strängnäs i stället att fungera som finalarena, den 23 september.

– Orsaken till att vi flyttar fram Strängnäs är en kollision med rallycross-VM, som kör sin deltävling i Kanada både för Supercar och Supercar Lites den 5 till 6 augusti, säger Jonas Lundin.

Rally X Nordic-säsongen startar i Grenland i Norge den 22 april.

Fakta: Rally X Nordic 2017

22 april: Grenland, Norge

3 juni: Arvika, Sverige

17 juni: Solvalla, Sverige

19-20 augusti: Nysum, Danmark

9 september: Bana ej klar

23 september: Strängnäs, Sverige