Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nya banor för motion i skärgårdsmiljö

Den 29 juni är vi i Alliansen glada att inviga Nynäshamns nya Swimrunbanor som även är Sveriges första swimrunbanor i skärgårdsmiljö. Maria Gard Günster från Centerpartiet (ordförande för kultur- och fritidsnämnden) kommer vara på plats för att klippa bandet 11:00 inför tävlingen.

Tidigare världscupvinnare i swimrun, Johan Carlsson från Nynäshamns Långdistansklubb, säger följande om våra nya banor ”Både 5 och 10-kilometersbanorna är trygga och säkra träningsbanor som fungerar jättebra för njutningen, vardagsmotionen och för nybörjaren men också för oss som elitsatsar och måste fokusera på den prestationshöjande träningen. Distanserna och svårighetsgraden i terrängen på dessa två banor passar mycket bra för träning både i "njutningsfart" och i tävlingsfart för den där lite extra utmaningen vi ofta behöver som förberedelser inför våra ofta krävande tävlingar i världscupen och på VM.”

Nynäshamns Allianspartier tycker det är fantastiskt att dessa nya banor öppnar, som både uppmuntrar till att komma ut och röra på sig i naturen och tar tillvara Nynäshamns vackra skärgårdsomgivning. Vi tycker det är viktigt med fysisk aktivitet då det även gynnar psykisk hälsa. Swimrun är ett perfekt exempel på bra träning som inkluderar simning, löpning eller promenad, utomhus för våra kommuninvånare.

Harry Bouveng (M), kommunstyrelseordförande

Maria Gard Günster (C), ordförande för kultur- och fritidsnämnden

Marcus Svinhufvud (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden

Daniel Adborn (L), ordförande för miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Antonella Pirrone (KD), ordförande för socialnämnden

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel