Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nynäshamn - den mest positiva kommunen i Sverige

Jag har en vision för vår kommun och min vision är att vi ska bli en kommun som är den mest positiva kommunen i Sverige! Många börjar skratta när jag berättar om visionen, och redan då anser jag att vi är på rätt håll. 

Så är det möjligt att bara vara positiv? 

Den dagen ser jag verkligen fram emot, men nej det är otroligt svårt att leva livet och bara se fördelar och hela tiden vara glad. Men däremot handlar det mer om hur man hanterar motgångar. 

Det är just i motgångar man väljer att ge upp eller kanske se om det finns andra möjligheter, något som också kan beskrivas genom att man är lösnings orienterad. 

Men det finns också situationer där en lösning inte finns, däremot hur man hanterar det. 

Jag förlorade min lillebror i oktober, och det finns ingen glädje eller lösning. Går inte en dag jag inte gråter eller saknar honom. Allt i livet har vänts upp och ner och detta med glädje är helt plötsligt svårt att ta in. 

Men det har inte betytt att jag vill sluta leva, eller sluta försöka hitta tillbaka till livsglädje på olika sätt. Jag har turen att jag har en otrolig stark familj och starka vänner som inte låter en försvinna i ett mörkt hål. Vi påminner oss själv om minnena vi fick, vi är tacksamma för tiden vi fick tillsammans. Vi är tacksamma att han fick uppleva sitt liv på det sättet han gjorde, vi är tacksamma att han var så otroligt älskad. Och vi påminner oss om att vi inte är i en unik situation, detta att förlora någon händer hela tiden runt omkring i världen, skillnad är att nu blev vi som familj drabbade. 

Så varför berättar jag detta för er? Jo för att jag hoppas att det kan på något sätt inspirera er att våga se ljuset när det är mörkt. Och då behöver man vara med människor som lyfter varandra, och samtidigt behöver vi själva lyfta de runt oss. 

Det är detta jag vill åstadkomma i vår kommun, det är detta jag vill vara med att ändra inom politiken. För politiker är en stor del av det som formar vårt samhälle, det är politiker som idag ska representera alla invånarna och ta beslut som påverkar oss alla. 

Så kan vi lyfta andra politiker även om vi tillhör olika partier? Ja varför inte? Kommer någon med ett bra förslag så är det ett bra förslag. Om någon gör fel enligt oss själva, varför inte ta kontakt och fråga eller försök dela din egen kunskap om du är så säker att du har svaret? 

Skaffa röster för framtida val baserat på vad ni har åstadkommit istället för att berätta vad alla andra gör fel. Lyckas vi med det, så kan vi också påverka hela samhället men framför allt inspirera våra unga att bli bra medmänniskor. 

Så vad är fördelar med att skapa ett samhälle som är mer positiv? 

· vi mår bättre

· jobbar effektivare

· trivs bättre

· håller oss friskare

· blir mer öppna och kreativa 

· minskar risken för stress och utbrändhet

Lyckas vi med det kommer vi finansiellt också lyckas bättre i vår kommun. För vem vill inte bo i Sveriges mest positiva kommun? Vem vill inte flytta sina företag till kommunen som fokuserar på lösningar? Vem vill inte leva i ett samhälle där vi lyfter varandra? 

Detta är min motivation för att jag engagerar mig, och det är en vision som jag hoppas blir en verklighet. 

Ha en underbar dag och börja idag med att lyfta någon runt dig.

Aline Varre, ledamot i kommunfullmäktige Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel