Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nynäshamn skänkte kläder till flyktingar

Artikel 92 av 93
NP 90 år
Visa alla artiklar

Flyktingsituationen som krigets Syrien skapade engagerade många under 2014. I Nynäshamn startades bland annat en privat insamling av kläder.

Flyktingsituationen i världen blev bara värre under 2014. Konflikten i Syrien var inne på sitt fjärde år, och hjälporganisationerna fick många bidrag från svenskar som ville hjälpa till.

Lokalt var det också många som ville bidra när nynäshamnaren Helen Backlund startade en insamling av kläder för att hjälpa människor som hade flytt från kriget.

Högarna med kläder växte och kartong efter kartong fylldes med kläder. Totalt blev det omkring 600 flyttkartonger med kläder.

Det blev till sist organisationen Human Bridge som såg till att kläderna kom vidare.

Men även en musikgala för att samla in pengar till Barncancerfonden anordnades i Folkets hus i Nynäshamn. Initiativet togs av bandet Vinylkompaniet, som tillsammans med flera band stod på scen den 15 november.

God stämning och fantasifulla lottförsäljare gjorde att det betalades både det ena och det andra för 20-kronorslotterna. För att inte tala om den som ropade in en hel lottring på auktionen, skrev NP. Totalt samlades drygt 62 000 kronor in!

Fler nyheter från 2014

Det största kryssningsfartyget på Östersjön någonsin kom till Nynäshamn många gånger under sommaren. NP fick gå ombord på splitternya Royal Princess i maj.

Kritiken var massiv mot sophanteringsbolaget Sakabs planer i kalkbrottet i Stora Vika. Efter kritiken har kommunen gett kalkbrottet ett tillfälligt skydd. Beslutet om det togs i december 2015.

De stora partierna tappade till förmån för de små i årets val. (S) och (FP) fick utöka samarbetet och bjöd in Miljöpartiet till koalition.

Flera förskolor fick evakueras under året efter fuktproblem.

Estö fick en skejtpark.