Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nynäshamn som en krigszon vid tolvslaget

Annons

Förr i tiden var det i stort sett alltid roligt med nyårsraketer. Det var festligt och färgglatt. Ett nervöst obehag runt tolvslaget infann sig förstås alltid liksom för många andra katt- och hundägare. Man visste aldrig hur situationen skulle vara intill bostaden men alla var bara ute efter att ha en rolig stund. Det skulle något vackert att titta på för alla.

Olyckor hände varje år då människor skadade sig. Det var i princip oftast den som sköt iväg raketen som skadade sig. Det var olyckshändelser.

Nu för tiden går en del in för att skada andra människor med smällare och raketer, för att jävlas och förstöra för andra. Ingen tanke på att något riktigt allvarligt kan hända och man tycker det är roligt när andra är vettskrämda. All form av festlighet blir totalförstörd.

Utryckningspersonal som blir utkallade för att hjälpa andra människor har blivit måltavlor.

Det här är inga olyckshändelser. Det är ren och skär elakhet. Att så lite bry sig om och visa respekt för sin omgivning och andra människor får mig att undra hur det står till hos dessa personer.

I Nynäshamns centrum var det som en krigszon runt tolvslaget. Kanhända det inte hände några allvarligare incidenter. Vi får hoppas det. Nu för tiden undrar man bara hur många oskyldiga människor som ska skadas. Det vackra och festliga med nyårsraketer försvinner mer och mer.

Totalförbjud all försäljning av alla typer av raketer och smällare till allmänheten. Pratet om förbud endast för raketer med så kallad styrpinne har man kommit förbi redan till nästa år med något nytt sätt att smälla av dem på. Dessutom, om det ska vara någon mening med raketer är det just de som kan komma högt upp och blomma ut i ett vackert sken. Kommer andra raketer och smällare vara kvar är allt jävelskap också kvar för omgivningen.

Visa nu att ni politiker och kommunchefer kan sätta ner foten och få slut på det här eländet.

Gärna nyårsraketer men det ska det vara på några offentliga platser och endast hanteras av någon/några som är kunniga och som har ansvaret.

Annika

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons