Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nynäshamn tar storsmäll när SL sparar

Nynäshamn utsätts för flest indragningar när SL sparar på pendeltågstrafiken för att sanera sin dåliga ekonomi.

I ett pressmeddelande bekräftar SL företaget att man planerar att minska antalet pendeltågsavgångar till och från Nynäshamn från och med augusti. Sex avgångar varje vardag ska bort. Under helgerna ska det endast gå ett tåg per timme.

Enligt pressmeddelandet har landstingets trafikförvaltning strävat efter att ”de effektiviseringar som genomförs ska ha så låg påverkan på resenärerna som möjligt”. Totalt ska kostnaderna minskas med 23 miljoner kronor.

¬ För att klara en ekonomi i balans, krävs kostnadsminskningar inom alla trafikslag, samt en långsiktigt minskad kostnadsutvecklingstakt. Därför genomförs även effektiviseringar i förvaltningens administration, säger trafikförvaltningens förvaltningschef Anders Lindström i pressmeddelandet.

I den lista med exempel på besparingar som SL har skickat med framgår att det framför allt är på linjen till och från Nynäshamn som man kommer att göra indragningar.

Andra exempel på besparingar är att man tar bort en avgång till och från Järna samt att vissa bemannade pendeltågsstationer med två entréer endast ska vara bemannade på ena sidan.