Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny byggnad för polisutbildning på Södertörn

12 700 kvadratmeter polishögskola håller på att färdigställas i Flemingsberg. Allt ska vara klart 2017.

Annons
Skiss som visar Södertörns högskolas nya lokaler för polisutbildningen.

Polishögskolan ska flytta från Solna och bli en del av Södertörns högskola i Flemingsberg, det har NP berättat om tidigare. Nu har Akademiska Hus och Södertörns högskola tecknat avtal om att utveckla lokaler i Flemingsberg för ändamålet. När allt är klart kommer utbildningen att ha cirka 700 polisstudenter.

På adressen Alfred Nobels allé 12 och 14 ska nu en byggnad göras om, och en annan byggas. Landstingets fastighetsbolag Akademiska Hus investerar cirka 250 miljoner kronor i projektet.

– Vi är glada att allt nu är klart inför bygget av dessa viktiga hus. Vi har haft som mål att få till en samlad miljö för polisutbildningen här i Flemingsberg. Det här är ett viktigt steg i detta, säger Moira von Wright, rektor vid Södertörns högskola.

På polisutbildningen varvas akademiska studier med praktiska övningar som bilkörning, akutsjukvård, vapenhantering och konflikthantering med självskydd. Det ställer särskilda krav på lokalerna. På Campus Flemingsberg kommer det därför att finnas både skjutbanor, lärosalar, övningshall och en mindre gård för övningar med fordon.

Byggstart sker våren 2016 och enligt planerna flyttar man in i både ny- och ombyggnationer under 2017.

Mer läsning

Annons