Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elever fixade egen scooterpark

På Sunnerbyskolans asfaltsgård hoppas och trixas det långt efter att skolan har slutat. Fyra elever har byggt en scooterpark som nu används flitigt.

Annons
Mathias Fresk, Filip Eriksson, Max Lundqvist och Erik Andersén (som inte är med på bilden) byggde egna hopp och trickramper på skolgården när asfalteringen av en grusplan dröjde. Foto: Helene Skoglund

En hel del av Sunnerbyskolans elever vill inget annat än att trickköra bmx-cykel och sparkcykel/scooter. Tidigare har eleverna fått ett löfte om att en del av grusplanen nedanför skolgården ska asfalteras för att de ska kunna köra, men eftersom det ska grävas för bergvärme på samma plats ligger asfalteringsplanerna på is.

Men fyra elever – Mathias Fresk, 14 år, Filip Eriksson, 14 år, Max Lundqvist, 13 år och Erik Andersén, 15 år – bestämde sig för att inte bara sitta och vänta. De samlade på sig material och har själva byggt en egen skejtpark med hopp och räcken att köra trick på. Lite hjälp har de fått, bland annat med att svetsa ihop delar, berättar de.

– Det är långt till närmaste park där man kan åka, det finns en i Södertälje och en i Tumba, berättar Filip Eriksson, som en förklaring till varför de bestämde sig för att bygga själva.

Alla fyra började med bmx-cyklar, men kör nu också scooters, berättar Max Lundqvist.

På skolan har killarnas initiativ tagits emot positivt.

– De har verkligen kämpat, de sätter sig inte ner och väntar utan gör något själva. Det är jättekul tycker jag. Alla åldrar kör och de äldre visar de yngre, säger Pernilla Kalmsäter, fritidspedagog på Sunnerbyskolan.

Mer läsning

Annons