Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Obegripligt placerad informationsskylt i Sorunda

Anders Johansson skriver i en insändare om en konstigt placerad informationsskylt i Sorunda.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Som turist så färdas man på väg 225. En vacker slingrande väg genom Sorundabyggden. Efter Kagghamra backe så upptäcker man en skylt. ”Info 1 km”. Men efter en kilometer dyker ingen informationstavla upp.

Jo vänta, efter 2,2 kilometer finns en pytteliten infoskylt som pekar rakt in i skogen. En upptrampad skogsstig visar att här ska du, om du törs, köra rakt in i skogen för att kunna ta del av kommunens karta.

Jag hoppar hellre över detta monumentala informationsställe för att finna något bättre ställe. Färden fortsätter och plötsligt så dyker ännu en skylt upp. ”Turist Nynäshamn 1 km”. Hoppas att den visar rätt denna gång, tänker man.

Smyger så in i Spångbro. Se där, en infoskylt visar till vänster i korsningen. Fortsätter förbi Konsum och brandstationen och upp mot Sorundas vackra kyrka. Ingen infotavla syns till. Suck, tänker man och vänder tillbaka till korsningen med 225:an. Men vänta, tvärsöver korsningen vid busshållplatserna finns ju en karta! Äntligen så kan man få en översikt över denna kommuns besynnerliga sätt att informera om Nynäshamn.

Anders Johansson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel