Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oliver Eriksson kom femma i GRC-premiären

Oliver Eriksson från Ösmo tog en femteplats i årets första deltävling i den amerikanska rallycrosserien GRC. Det var första gången som Eriksson tävlade i en av OMSE:s Honda Civic-bilar.

Den 30 april kördes den första deltävlingen för säsongen i Global Rallycross Championship – som trots sitt namn är koncentrerat till USA. Tävlingsplatsen var Memphis i Tennessee.

Andréas Erikssons rallycrossteam OMSE i Nynäshamn ställer i år upp med tre Honda Civic-bilar i GRC:s tungviktsklass Supercar.

Bakom ratten i en av dessa bilar sitter Andréas 19-årige som Oliver Eriksson, som i år har tagit steget upp från instegsklassen Supercar Lites. Övriga två OMSE-förare i GRC denna säsong är värmlänningen Sebastian Eriksson och amerikanen Mitchell de Jong.

För Oliver Eriksson blev det en lyckad tävlingsdebut. Han slutade som femma i tävlingen. Mitchell de Jong tog fjärdeplatsen och Sebastian Eriksson kom i mål som sexa.

Etta och tvåa blev de amerikanska Volkswagen-förarna Scott Speed och Tanner Foust, som har dominerat GRC under de senaste åren. Kanadensaren Steve Arpin kunde säkra tredjeplatsen.

Nästa GRC-tävling körs i Louisville i Kentucky den 21 maj. Men innan dess kommer Olivers storebror Kevin Eriksson att köra två deltävlingar i rallycross-VM, som avgörs i Tyskland och Belgien.

Läs även: Oliver Eriksson vann första deltävlingen i Rally X Nordic – "Oväntat men extremt roligt"