Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oliver Eriksson kör på is i Söderhamn – tre deltävlingar i årets Rally X on ice

Årets tre deltävlingar i tävlingsserien Rally X on ice avgörs i Söderhamn, Gol och Östersund. Oliver Eriksson från Ösmo deltar i premiärtävlingen.

I samband med SM-veckan i Söderhamn arrangeras den första deltävlingen i årets upplaga av rallycrosstävlingsserien Rally X on ice. Söndagen den 5 februari är det dags.

Precis som tidigare kör deltagarna i Rallycross Lites-bilar som är konstruerade av Olsbergs MSE i Nynäshamn och byggda av Avitas Motorsport i Turkiet.

Den andra deltävlingen körs i Gol i Norge den 4 mars och finalen avgörs i Östersund den 11 mars.

– Det känns som att alla vill vara med. Vi har bland annat förare från USA som vill komma hit och köra tävlingarna i Norge och Östersund. Så intresset är stort, säger Joel Christoffersson, som är en av arrangörerna.

Oliver Eriksson från Ösmo är med under helgens premiär i Söderhamn. Storebror Kevin Eriksson, som är regerande mästare, deltar dock inte.

Oliver tävlar till vardags i den amerikanska rallycrosserien GRC. Det gör även möta stortalangen Mitchell De Jong från USA, som också kommer till Rally X on ice-premiären. Andra intressanta deltagare i Söderhamn är karting-syskonen Andreas och Jessica Bäckman från Luleå och den norske rallytalangen Oscar Solberg.

Tävlingen i Söderhamn sänds live i SVT Play från klockan 08.45 till 14.45. Den samkörs med SM-veckans rallysprint.

Fakta: Rally X on ice 2017

5 februari: Söderhamn

4 mars: Gol, Norge

11 mars: Östersund