Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oliver Eriksson tog seger i Florida

Oliver Eriksson från Ösmo tog både en seger och en andraplats när den fjärde deltävlingen av det den amerikanska rallycrosserien Global Rallycross Championship kördes i helgen.

Annons

I helgen kördes två deltävlingar av Global Rallycross Championship.

De avgjordes i Daytona Beach i Florida och den 17-årige Ösmosonen Oliver Eriksson, som kör i instegsklassen GRC Lites, kom till den amerikanska östkusten med fina förutsättningar.

Han vann den senaste deltävlingen som kördes i början av juni och slutade dessutom som segrare när det kördes tävlingar på banan i Daytona Beach i fjol.

Även i lördagens tävling var Oliver Eriksson snabb. Han hade den näst bästa kvaltiden och efter att ha vunnit de två efterföljande kvalificeringsheaten var han klar för final. Där var Oliver säkerheten själv och vann med nästan fyra sekunders marginal ned till tvåan, Tanner Whitten från USA.

Men det fanns ingen tid till att fira segern. Redan på söndagen var det dags för en ny tävling på samma bana. Där var rollerna ombytta. Oliver Eriksson slutade tvåa, en sekund bakom Tanner Whitten.

Segern och andraplatsen gav viktiga poäng i totalställningen. Oliver Eriksson ligger tvåa, nio poäng bakom den ledande amerikanen Cabot Bigham.

Även i den tyngre klassen, Supercars, firade Nynäshamnsstallet OMSE framgångar. Sebastian Eriksson slutade på tredje plats både på lördagen och söndagen.