Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Oliver Eriksson vann första deltävlingen i Rally X Nordic – "Oväntat men extremt roligt"

Oliver Eriksson vann den första deltävlingen i årets Rally X Nordic. Nu väntar större utmaningar i GRC-serien i USA.

I lördags avgjordes den första deltävlingen i den nordiska rallycrosserien Rally X Nordic. 19-årige Oliver Eriksson från Ösmo var en av flera debutanter i tävlingsserien tungviktsklass Supercar, under tävlingen i Skien i Norge.

De unga förarna kom också att dominera tävlingen. Finalen blev en uppgärelse mellan Oliver Eriksson, 21-årige Thomas Bryntesson och 15-årige Oliver Solberg. Allra bäst gick det för Oliver Eriksson, som ledde från start till mål och därmed vann tävlingen.

– Det känns helt fantastiskt, vi kom hit med målsättningen att skaffa oss rutin och lära oss hantera en Supercar, säger Oliver Eriksson.

– Att sedan lyckas vinna direkt, det är oväntat, men extremt roligt.

Olivers storebror Kevin Eriksson har de två senaste säsongerna tagit hem slutsegern i Rally X Nordic. Trots att Oliver fick en perfekt start på säsongen kommer han inte att kunna gå i Kevins fotspår. Detta eftersom han i första hand satsar på GRC-serien i USA, där han nu tar steget upp från instegsklassen Supercar Lites till Supercar.

Årets första GRC-tävling körs i Memphis i Tennessee den kommande helgen. Oliver kommer då att köra en av de Honda Civic-bilar som har utvecklats av rallycrossteamet OMSE i Nynäshamn, som drivs av Olivers pappa Andréas Eriksson. I teamet ingår också värmlänningen Sebastian Eriksson och Amerikanen Mitchell De Jong.

Storebror Kevin Eriksson deltog under den gångna helgen i den andra deltävlingen i rallycross-VM, som kördes i Montalegre i Portugal. Han körde bra i de två första kvalheaten, i ett av dem hade han den tredje snabbaste tiden. Men eftersom det tredje och fjärde kvalhetet blev misslyckat tog han sig inte till semifinal.