Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OMSE tog pallplats direkt med ny Honda

Rallycrossteamet OMSE från Nynäshamn har nu för första gången tävlat med sina nya Honda Civic. Efter en del inledande strul kunde Sebastian Eriksson ta en tredjeplats.

I helgen kördes årets två första deltävling i den amerikanska rallycrosstävlingsserien GRC, i Phoenix i Arizona. Det var också tävlingspremiär för de nya Honda Civic som är byggda av OMSE i Nynäshamn.

För de två OMSE-förarna Sebastian Eriksson (som kommer från Hagfors men som bor i Nynäshamn) och finländaren Joni Wiman gick det inte riktigt som planerat under lördagens tävling. Båda tog sig dock till final – där Wiman slutade som sexa och Eriksson som nia.

På söndagen gick det bättre för Sebastian Eriksson, som kom på tredje plats i finalen och fick kliva upp på prispallen. Joni Wiman gick också till final men tvingades att bryta den och slutade därmed som tia.

I den totala GRC-sammanställningen ligger Sebastian Eriksson efter de två första deltävlingarna på sjätte och Joni Wiman på sjunde plats.

Under helgen kördes även två deltävlingar i instegsklassen GRC Lites, med Oliver Eriksson som en av förarna. Det gick inte så bra som man hade kunnat hoppas för Oliver, som är regerande mästare i klassen. Ena dagen kom han tia och den andra kom han sexa.