Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

OMSE vill bygga nytt och större i Nynäshamn

Olsbergs MSE vill bygga en ny anläggning i Nynäshamn för produktion, testning och visning av tävlingsbilar. Företagets vd, Andréas Eriksson, för samtal med Nynäshamns kommun i syfte att hitta lämplig mark.

På Bäckvägen 2 i Nynäshamn producerar OMSE rallycrossbilar till köpare över hela världen. Man har också egna team i flera rallycrosserier i samarbeten med biltillverkare som Ford och Honda.

På senare tid har Andréas Erikssons företag växt ur kostymen och behöver nu hitta en större fastighet för att bygga en helt ny anläggning på.

– Jag behöver kunna presentera bilarna på ett bra sätt. Där jag är nu kan jag inte bygga ut så jag behöver få ett område där jag kan testa och utveckla produkterna, säger han.

Du menar en testbana av något slag?

– Ja, någon typ av testbana är tanken. Jag tittar på om man kan köra något i samarbete med andra typer av företag, exempelvis utbildningsverksamhet. Det finns också många andra möjligheter till synergier, allt från byggen av vägtullar till asfaltstestning.

Marknadsföringen blir allt viktigare inom motorsporten, berättar Andréas Eriksson. Han vill bygga en modernare anläggning, som är mer öppen och tillgänglig.

– Vi bygger bilar på väldigt hög nivå så det skulle vara bra att ha ett showroom, som är vanliga i USA. Där kan man åka runt i olika verkstäder och titta på till exempel Nascarbilar som byggs, säger han.

Andréas Eriksson berättar att han även har tittat på områden utanför Nynäshamn. Han förklarar att verksamheten inte alls är beroende av att vara kvar just i Nynäshamn. Trots det vill han helst inte flytta.

– Om jag får lite support så vill jag gärna vara kvar i Nynäshamn. Många pratar om det negativa här men jag fokuserar på det positiva. I mitt arbete har jag varit runt i hela världen och jag känner mig mer och mer svensk. Om man inte har en uppfattning om hur det ser ut i andra länder är det lätt att gnälla. Det är fantastiskt att kunna bo och jobba i Nynäshamn och det tror jag att fler än jag tycker.

Hur bråttom har du?

– Jag har tittat på många anläggningar runt om i Sverige. Rallycrossen börjar växa även i Europa och jag måste hitta på något inom en rimlig framtid, en projektplan på kanske fem år. säger Andréas Eriksson.

Enligt Eriksson finns det mark i kommunen som skulle fungera. Det är dock för tidigt att gå ut med något konkret, berättar han.

– Det här är ett stort projekt som kan generera många nya arbetstillfällen och nya företag till kommunen. Det är många bitar kvar, vi är ännu i startgroparna. Jag tror verkligen att Nynäshamn kan bli en port både österut och söderut, säger Andréas Eriksson.