Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Liberalerna har arbetat hårdast för en trafiksäkrare väg 225

Annons

I en insändare i NP den 19/12 anklagas våra liberala partikollegor Bernt Wåhleman och Bo Persson för att “inte ha gjort ett jota” för att hindra transportproblem på väg 225 med hänvisning till att Liberalerna inte sade nej till Norviks hamn.

För det första vill vi understryka att vi känner få politiker som har varit så ihärdiga i kontakter med myndigheter och nationella politiker gällande väg 225 som Wåhleman och Persson.

För det andra vill vi klargöra att nej, vi har inte för avsikt att rösta nej till tillväxt och arbetstillfällen för att regeringen inte tar ansvar för sina vägar.

Läs även: Centern: Bygg ny väg och järnväg mellan Nynäshamn och Vagnhärad

Läs även: "Stockholm Norvik Hamn behöver Tvärförbindelsen och väg 225"

Ansvaret för väg 225 ligger nämligen som bekant på Trafikverket och därmed ytterst regeringen. Vårt parti har tyvärr inte innehaft posten som infrastrukturminister/kommunikationsminister sedan vi hade den under 11,5 månader 1978-1979. Därefter har posten innehafts av kristdemokrater, centerpartister, socialdemokrater och moderater. Vi liberaler har dock kämpat hårt i riksdagen för väg 225.

Avsändare till överlägset flest ageranden är Nina Lundström, Liberalernas trafikpolitiska talesperson och riksdagsledamot från Stockholm län.

En sökning efter “Väg 225” på riksdagens hemsida ger 29 träffar i form av interpellationer, motioner och skriftliga frågor. Sorterar man dessa per parti kan man konstatera att 23 av dessa (79 procent) har Liberalerna som avsändare. Fem stycken har Socialdemokraterna och två stycken Moderaterna. Centerpartiet och Vänsterpartiet har en vardera och övriga partier noll! (Partier kan skriva gemensamma motioner och därför överstiger totalsumman 29).

Avsändare till överlägset flest ageranden är Nina Lundström, Liberalernas trafikpolitiska talesperson och riksdagsledamot från Stockholm län. Elva gånger har hon under sina år i riksdagen ställt såväl socialdemokratiska som moderata infrastrukturminister mot väggen eller lagt motioner om en trafiksäkrare väg 225. Från de andra partiernas trafikpolitiska talespersoner ekar det tomt.

Vi törs säga att Liberalerna är det parti som, på olika politiska nivåer, arbetat hårdast för en trafiksäkrare väg 225. Vi är givetvis besvikna att ännu inte nått ända fram men vi är övertygade om att politik är ett maratonlopp där uthålligast vinner.

Daniel Adborn (L), kommunalråd

Nicholas Nikander (L), ordförande

Läs även:  Väg 225 kommer att drabbas av trafikinfarkt då Norviks hamn tas i bruk

Läs även: S: Tvärförbindelse Södertörn sköts upp av den förra moderatledda regeringen

Läs även: Alla får tycka till om nya hamnen – domstol samlar in synpunkter om lastbilstrafiken

Läs även: Landstinget kräver att väg 225 avlastas: "Att stoppa viktiga framtidsbyggen riskerar bli en dyrköpt politik"

Läs även: Ökad tung trafik på väg 225 kräver åtgärder

Läs även: Domstol säger ja till Norvik

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons