Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill vi kristdemokrater återupprätta välfärdslöftet och korta vårdköerna

KD Nynäshamn skriver att den som är sjuk måste kunna få möta en läkare senast kommande dag.

Annons

Vi behöver göra om sjukvården. Vi tänker på alla som väntar på att få vård, som sitter fast i köer eller slussas runt bland olika vårdinrättningar. Vi tänker på dem som drabbas för att ingen tar ett helhetsansvar. Det är inte rimligt att det kan skilja så mycket i vårdresultat och överlevnad för vissa diagnoser beroende på landsting.

Vårdgarantin måste uppfyllas. Vårdköerna måste kortas. Den nuvarande regeringens förslag på ny lag inom vården är i själva verket en försämring av patienternas rättigheter. Det är ett välfärdssvek.

Kristdemokraterna i Nynäshamn stödjer partiets vilja att återupprätta välfärdslöftet genom ett statligt ansvar för sjukhusvården.

Stockholms läns landsting, där KD är med och styr, har lyckats bra med köerna till specialistvård. Alla ska dock ha rätt till god vård i tid oavsett var i landet de bor. Den som är sjuk måste kunna få möta en läkare senast nästkommande dag. Om vårdcentraler och jourläkarmottagningar har öppet kvällar och helger avlastas de hårt ansatta akutmottagningarna. För att minska vårdköerna vill vi återinföra kömiljarden.

När det gäller personer som har behov av assistansersättning vill vi att de ska kunna leva, inte bara överleva, därför värnar vi lagen om särskilt stöd, LSS. Det är viktigt att förslagen om att försämra LSS från S-regeringens utredare inte går igenom.

Sverige behöver en ny regering. En alliansregering. Och utan Kristdemokraterna blir det ingen alliansregering. Lägg din röst i höst på Kristdemokraterna som står för förändring och som bryr sig om kvalitet i välfärden.

Uttalande antaget vid KD Nynäshamns årsmöte 24 februari

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons