Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visar M ”respekt” när man säger nej till bostäder på Estö och i Segersäng?

Annons

Jag läste Anders Karlssons (M) status på Facebook om ordet ”respekt”. Det är ett viktigt ord som förpliktigar, särskilt för företagsledare, men även politiker har ett särskilt ansvar att visa respekt för andra människor som är beroende av vad de beslutar.

Anders talade om att hans barn tänder varsitt ljus i advent. Det är bra, men vad gör vi för alla de som inte har något ljus att tända eller inte har något eget hem? I vår kommun är det ont om bostäder där ungdomar och andra som är i behov av en bostad kan bosätta sig. Att alla politiska partier i kommunen inte arbetar aktivt för att lösa bristen är inte att visa respekt. Tänker då särskilt på Moderaterna som motsätter sig byggandet av små tillfälliga lägenheter på Hamnviksvägen i Nynäshamn där många av våra invånare skulle kunna få sin första bostad.

Läs även: Varför bostäder åt nyanlända i stället för ny skola på Estö?

Under hösten tog fullmäktige beslut om FÖP:en för Nynäshamn och i den framgår att fastigheten på Hamnviksvägen är planerad för bostäder. Att använda den för provisoriska bostäder innan övrig planering hunnits med och permanenta bostadshus är på plats borde vara en självklarhet för alla politiker som vill visa respekt för de som i dag inte har något eget hem.

Det gäller ju också att tänka på var de som i dag tänder ett ljus med sina föräldrar skall kunna få sin första bostad om cirka 20 år. För att nå klimatmålen bör all ny bebyggelse ligga i anslutning till kollektivtrafiken. Att då motsätta sig ny bebyggelse vid Segersäng är för mig inte att visa respekt vare sig för miljön eller ungdomarna.

Göran Bergander

Läs också:  Därför säger Moderaterna nej till en ny stad i Segersäng

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons