Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avskaffa konduktörerna på pendeln – risken att betala dubbelt för resan är för stor

Annons
Dags att avskaffa konduktörerna på pendeln?

Jag vill påtala felaktigheter som kan uppstå med dubbeldebiteringar i reskassan på Nynäshamnspendeln. När man stämplar själv i stolpen på perrongen och konduktören sedan kontrollerar, blir det fel om konduktören har en felinställd apparat. Då blir det en debitering trots att man själv har stämplat i stolpen på perrongen.

Konduktörerna själva, samt SL:s kundtjänst, har nämnt att det förekommer feldateringar i de portabla apparaterna på grund av slarv av konduktörerna.

Läs även: SL höjer priserna – så mycket tjänar du på att köpa årskort innan januari

Läs även: Efter pendeltågskaoset – SL vägrar betala räkning på 100 miljoner till MTR

En ”historikremsa” över sitt resande kan man få i SL:s biljettluckor, i Handen bland annat. Då ser man hela månadens resor, både stämplade i stolpen och konduktörens kontroll, som ska visa datum och klockslag samt avgiften. Varför betala för andras slarv?

Systemet med konduktörer borde avskaffas på Nynäsbanan helt och hållet när vi kan stämpla själva i stolparna. Vid felaktigheter får man ju själv göra utredningsarbetet åt SL och påtala vilka fel de har gjort. Det gäller att kräva tillbaka pengarna för dubbeldebitering på grund av deras slarv.

Solbritt Granholm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons