Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Du ändade en ands liv

Annons

Många änder och andra fåglar rör sig på Järnvägsgatan i Nynäshamn. Här en  storskrakefamilj som dödsföraktande korsar gatan på väg mot Svandammen.

Järnvägsgatan i slutet av april, klockan 05.50. Vaknat upp till en ny dag, denna med bättre väder än gårdagen. Från bostaden har jag en naturskön utsikt ner på Svandammen och ut över hamnen med omnejd.

Gör som brukligt varje morgon, går fram till vinkelfönstren och ser ut över nejden, fågellivet blomstrar där nere, de startar sin verksamhet i ottan med kvitter och tjatter. Ser bilarna passera revy nedanför, de kommer från södra orten, sannolikt på väg till jobb eller annat.

Får syn på två änder, ett par. De står en halv meter in på körbanan, en ser ut att lapa i sig vatten från en vattenpuss. Vad händer? Jo, det kommer en personbil i mindre storlek och i stället för att ta ut svängen en bit kör den med vilja på/över de oskyldiga änderna!

Jag ser hur det flaxar till när bilen passerar. Resultatet, en av dem ligger kvar på körbanan orörlig, den andre vankar runt och väntar på partnern, men naturligtvis utan resultat.

Jag kan inte förstå varför detta sker, vad har dessa oskyldiga varelser gjort? Befunnit sig på “fel” plats? ”Ni skall inte vara på körbanan, håll er där ni hör hemma!” Eller?

Du som körde denna bil, jag hoppas att du läser detta, samt att du fick någon form av tillfredställelse av att inte svänga runt dem, utan köra över dem med vilja. Jag kan bara inte förstå varför, har du något emot djur, är de för många, på fel plats eller vad är det?

En djurvän

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons