Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ödmjukhet och respekt för andras åsikter

Annons

Jag har de senaste veckorna försökt att sätta mig in i hur det politiska systemet fungerar i vår kommun och har fått möjlighet att prata med några politiker. Vissa har jag blivit imponerade av, över deras passion för vår kommun, och andra har jag blivit mindre imponerad över.

Delvis har mina mindre imponerande upplevelser kommit när jag deltog på kommunfullmäktige. Jag satt faktiskt där och undrade vad det var som hände? Dialogerna gick ut på att framhäva sig själv och sedan trycka ner andra! Jag skulle kalla det för vuxenmobbning på hög nivå!

Jag började fundera på varför man är politiker? Är det verkligen för att man vill representera sina invånare, eller är det makten man är ute efter?

Som jag förstår det så omsätter kommunen 1,8 miljarder kronor. Jag blir efter mitt deltagande på kommunfullmäktige lite skrämd över att de har hand om så mycket pengar. Pengar som ska användas i vår kommun på bästa sätt.

Men i stället för att försöka hitta gemensamma lösningar, så bråkas det som tonåringar där man står och pekar fingret och skyller ifrån sig.

Tänk om man börjar titta på vilka kunskaper som finns i vår kommun, kanske börjar fråga om råd av någon som faktiskt har erfarenhet eller kunskap? Där man frågar de bästa oavsett vilket parti de tillhör.

Tittade på profiler på vissa av våra politiker på Linkedin. De har chefsroller i områden som de faktiskt inte har någon kunskap eller erfarenhet av, och för att de är chefer så tror de kanske att de vet allt?

Aline Varre

Aline Varre

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons