Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ösmo GIF Handboll firar jubileum under ovanligt år

I år är det 50 år sedan handbollssektionen inom Ösmo GIF bildades. Jubiléet har skett under ett ovanligt år.

Efter ett väldigt snöpligt slut på säsongen 2019/2020 på grund av covid-19 så startade handbollssäsongen upp, för att någon månad senare stängas ner igen för Ösmo GIF Handboll. Det blev aldrig någon avslutning, aldrig någon grillning, aldrig någon 50-års fest, och den match som hade planerats in när finska Unified Basket skulle komma hit för att spela mot våra Härs-Tvärsisar i basket och handboll fick ställas in.

Då visste vi inte om och när vi skulle kunna dra igång, men vi fick sätta igång som vanligt. Herrar och damer fick kasta in handduken i oktober, men alla junior- och barnlag tränar som vanligt. Matcher spelas däremot inte.

På lördagen den 5 december hade vi internmatcher för våra två äldre ungdomslag, 19 barn i åldrar 10-13 år tränade, spelade match, åt sushi och pizza och förhoppningsvis lyckas vi ledare kompensera det att matcher uteblivit. Initiativet blev uppskattat, och troligen blir det fler av dessa träningsläger.

Ösmo GIF Handboll har i några år försökt återuppliva den tiden då klubben hade många lag. Det har inte varit enkelt att få barnen till hallen för att spela handboll – inte med all konkurrens från den virtuella världen och alla roliga nya sporter som ploppar upp.

Trots konkurrensen har vi i år fler lag och medlemmar än vad klubben haft på länge. Vår omåttligt populära verksamhet med boll- och handbollsskolan lockar varje onsdag klockan 17.00 barn i åldrar 3-8 år till hallen. Alla lika glada för att se sin tränare som tränarna är för att se dem.

Denna säsong har vi utökat vår verksamhet så att vi har sju lag i seriespel. Vi har Mix 2011 samt Mix 2012, Flickor 2008, Pojkar 2007, Härs-Tvärs, Herrlaget och Ösmo har återigen fått ett damlag, vilka vann två av tre seriematcher som hann spelas innan covid-19 satte stopp för seniorerna. Laget består av en blandning av gamla och unga spelare. Några duktiga tjejer från Sorundas IF framgångsrika flicklag 99/00 är med i truppen.

Vi i Ösmo såg fram emot att få se vårt damlag spela och kanske hade det blivit en succé och hallen blivit fylld till brädden av handbollsintresserade ungdomar och supportrar. Nu får vi vänta och se om det kanske blir i vår eller nästa höst som succén inträder.

I Ösmo har vi haft som motto att alla får vara med, oavsett vilken grund man har att stå på. Vi välkomnar alla. Många nya ansikten som aldrig tidigare spelat handboll, eller som lagt av för länge sedan hittar till oss.

Just nu behöver vi fylla på våra lag, i allmänhet våra ungdomslag och i synnerhet Pojkar 2006-2008. Vi ser fram emot när Vanstahallen kommer fyllas med ljud av bollar och barn som skrattar och ”high-fivar” på såväl träningar som matcher.

När väl restriktionerna för covid-19 släpper så hoppas vi på att alla de sammandrag och matcher som ska hållas kommer att ge liv och rörelse i en hall som nästan glömts bort.

Maria Taatila, ungdomsansvarig i Ösmo GIF Handboll

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel