Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ösmo Nynäs FIK gjorde succé i Katrineholm

Ett gäng ungdomar från Ösmo Nynäs FIK for iväg till Katrineholm för att tävla och särskilt en av dem for fram som en raket.

Anmäl text- och faktafel

Ett gäng ungdomar for iväg till Katrineholm för att tävla och särskilt en av dem for fram som en raket. Lisa Palmheden är nu den snabbaste tioåriga flickan i Nynäshamns kommuns historia! Hennes 9,35 på 60 meter var två hundradelar snabbare än Ann-Sofie Landströms 9.37 från 1995.

Hon var inte nöjd med detta utan passade på att också göra det längsta längdhoppet för en tioårig flicka i kommunens historia! Hennes 4,04 var var 2 centimeter längre än Elin Fredrikssons kommunrekord från 1996.

ÖNFIK-truppen var mycket stark även i övrigt. Ludvig Sandman blev silverman i P13 på både 60 meter och i höjdhopp. F15-Moa Lundgren blev också dubbel silvermedaljör (kula och längd) men kryddade med ett brons på 80 meter.

Lisa P vann 60 meter, kom tvåa i längd och trea i kula F11. Milla Dalivin fyllde på i F11-klassen med dubbla guld i kula och på 600 meter. Dessutom var Milla bronsmedaljös i längd och på 60 meter. Klubbens tredje F11 Mira Mild kom på femte plats i längd och på 60 meter. I F9 trekamp kom Nova Westman trea och i F7 tvåkamp vann Elicia Backlund.

På hemmaplan var det ett gäng som resultattävlade i spjut och löpning över en engelsk mil. Bland resultaten: Ivar Lättman-Masch satte nytt P15-klubbrekord med 27.44 i spjut 600 g och Per Stålhandske putsade sitt M60-rekord på en mile till 7.32,6 (manuell tid).

Johan Jergander, Ösmo Nynäs Friidrottsklubb

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel