Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ösmo siktar på högre placering

Ösmo GIF har målet klart för sig inför fotbollssäsongen: att prestera bättre än i fjol. – Vi vill ta fler poäng än förra året, säger tränare Roger Nyberg.

Ösmo GIF placerade sig på sjunde plats i fotbollsdamernas division 4B förra säsongen. Inför årets säsong, som startar i mitten av april, har Roger Nyberg fått ta ett större ansvar för laget, som dock inte gör några större förändringar rent spelmässigt.

– En skillnad på ledarsidan är att jag blivit huvudtränare, säger Roger Nyberg innan han fortsätter:

– Däremot har vi kvar samma spelidé som förra året. Men i år kommer vi att förfina det, säger Roger Nyberg.

Laget är nyligen hemkommet ifrån Gotland där man varit på träningsläger. Där lade Roger Nyberg och den övriga tränarstaben stort fokus på att svetsa samman truppen inför säsongen.

– Vi har jobbat mycket med laget. Satt upp målbilder och jobbat på det som kallas teambuilding. I år kommer vi att behöva alla våra 20 spelare i laget och därför har vi fokuserat väldigt mycket på att alla ska jobba som en grupp, säger Roger Nyberg.

Målsättningen är att prestera bättre än förra säsongen.

– Vi vet inte vilken typ av lag vi kommer att möta i år eftersom det skiljer sig så mycket från år till år. Därför har vi ingen specifik målsättning kring placering i år. I stället mäter vi prestation och hoppas att vi kan vara bättre än i fjol, säger Roger Nyberg.