Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Österbergs svar till SD - "V värnar demokratin"

Annons

Elenore Österberg (V) svarar på Donald Löfvings (SD) inlägg: "Tråkigt att Vänsterpartiet ignorerar proportionella val".

I Sverige har vi demokrati, något som Vänsterpartiet värnar mycket om. Demokratin är en av de byggstenar som gör Sverige till ett bra land att leva i. Alla som vill ska kunna vara med och påverka, lägga förslag och rösta. Vi har rösträtt och vid personval slutna omröstningar. Detta för att demokratin ska kunna få vara just demokrati, opåverkad och ren.

För Vänsterpartiet innebär det att vi kan, får och i mån av intressenter, kommer nominera kandidater från Vänsterpartiet till platser i bolagsstyrelser, stämmor och till andra platser som lämnas öppna för nominering dels till valberedning men även direkt på fullmäktigemötet. Det är inte för att fördriva tid, djävlas med någon eller av misstro till valberedningen utan på grund av just demokratin. Platsen är fri tills ordförandeklubban är slagen. Om Vänsterpartiet beslutat på ett medlemsmöte att nominera till en plats såsom i detta fall, Nynäshamns Bostäder, ja då kommer vi det. Även det är ett demokratiskt beslut taget på ett av våra medlemsmöten.

Vänsterpartiet är väl medvetet om våra mandat och även att vi tillsammans med Miljöpartiet ”bara” har fyra mandat i jämförelse med Sverigedemokraternas sex mandat. Nu var detta inte någon handling som var riktad mot Sverigedemokraterna, trots att du Donald Löfving (SD) verkar tro det, utan ett försök att få en, för oss, eftertraktad och mycket viktig position. Härligt dock att ni tror att vår nominering handlade om er och inte platsen i sig. Självförtroende är viktigt.

Elenore Österberg

Gruppledare Vänsterpartiet Nynäshamn

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel
Annons