Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ovationer för Pärlorna i sockenstugan

Sånggruppen Pärlorna framträdde i sockenstugan i Ösmo.

Anmäl text- och faktafel

Sockenstugan invid kyrkan i Ösmo har på måndagarna blivit ett ställe dit många daglediga tar sig, för att under några timmar umgås med varandra under opretensiösa förhållanden. Man öppnar dörrarna klockan 11.00 och fram till 12.00 kan man prata med varandra om vad man vill.

Vid sistnämnda klockslag är maten, som flinka volontärer samt personal från kyrkan lagat i ordning, klar. Man hämtar sin mat i köket där man tilldelas sin portion. Det facila priset av 30 kronor betalas till kassörskan och sedan är det bara att inta och njuta av måltiden. Kaffe med kaka ingår också i priset man erlagt.

Måndagen den 4 november bjöds gästerna på rotfruktsgratäng med kassler och jag tror alla var mätta och belåtna efteråt.

Varje måndag bjuds på underhållning av något slag. Denna gång var det sånggruppen Pärlorna från Ösmo PRO som stod för sång och musik. Dagen till ära var alla sångare på plats så det blev ett härligt “tryck” i den lilla lokalen. Akustiken var superb och sångglädjen spred sig ut till åhörarna, som glatt lät sig ryckas med i sångerna.

Det var ett digert program vi fick njuta av. Bland annat fick vi höra “Vår bästa tid är nu”, “Du skall inte tro du är gammal”, “Farväl till sommaren”, och inte minst “En visa om arton svanar”. Leonard Cohens vackra “Halleluja” och “Höstvisa” av Tove Jansson, stod också på programmet. Publiken ville bara höra mera och det blev extranummer samt även soloframträdande av de två musikerna Inge Tyllman (dragspel) och Bosse Larsson (gitarr).

Tack till tjejerna som stod för arrangemanget.

Max Möllerfält