Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polisen söker vittnen till knivattack – gärningsmannen kallade offret för "svartskalle"

Polisen vill ha kontakt med vittnen som kan ha sett den grova misshandel som på tisdagskvällen ägde rum vid Gröndalsvikens station i Nynäshamn. Gärningsmannen ska ha gjort rasistiska uttalanden i samband med knivattacken.

Vid 18-tiden på tisdagen blev en man knivhuggen vid Gröndalsvikens station i Nynäshamn. Enligt den polisanmälan som har upprättats fick mannen ett skärsår om fem till sex centimeter i vänster underarm. Han fördes med ambulans till Södersjukhuset.

Läs även: Man till sjukhus efter knivskärning på pendeltågsstation – polisen misstänker hatbrott

NP rapporterade på måndagskvällen att brottet har rubricerats som ett hatbrott. Anledningen till det är att gärningsmannen, enligt anmälan, ska ha sagt eller skrikit "jävla svartskalle" till offret.

På onsdagsförmiddagen är det ännu inte klart vilken del av polisens organisation som kommer att utreda ärendet. Polisen har ännu inte heller hört offret.

Nynäshamnspolisen vill dock uppmana personer som har sett händelsen att höra av sig, genom att ringa 114 14.

– Brottet skedde när mannen var på väg från pendeltåget. Det måste ha varit andra personer i närheten. De som har märkt något av det som skedde vill vi gärna ha kontakt med, säger Göran Sundberg vid Nynäshamnspolisen.

Enligt ett signalement ska gärningsmannen vara cirka 185 centimeter lång. Han hade svarta byxor, svart jacka och dolde eventuellt ansiktet med en byggmask.

Nynäshamnspolisen är relativt säker på att det inte finns något samband mellan händelsen vid Gröndalsviken och förra veckans knivattack i Ösmo. De misstänkta i det fallet sitter häktade.