Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Arbottna Horse Show i sommar

Sommaren 2016 arrangeras Arbottna Horse Show, en tredagarstävling för flera discipliner på Muskö. Arrangör är den nystartade föreningen Muskö Hästsportförening.

Muskö Hästsportförening är en nybildad förening som ska sammanföra alla hästintresserade på Muskö och öarna omkring. I dag pendlar alla hästintresserade på öarna till ridklubbar på fastlandet.

– Därför är det roligt att starta en förening där alla ryttare kan representera en egen klubb och ha sitt eget lag i allsvenska tävlingar och så vidare, säger Beatrice Gustafsson, ordförande i föreningen.

Klubben har i dagarna blivit ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Det stora som står på agendan är Arbottna Horse Show som föreningen ska arrangera nästa sommar.

– Vi planerar en tredagarstävling i fälttävlan för både ponny och häst. Vi planerar även för ”shettisgalopp” och american reining, så nu håller vi på för fullt med att rusta upp terrängbanan och anlägga en ny uteridbana.

Föreningens hemvist blir Arbottna gård, som numera ägs av Drömgården. Den har varit hästgård förr, berättar hon. Framöver kommer man att arrangera träningar och tävlingar och bjuda in ridklubbar i trakten.

Beatrice själv är uppvuxen på Muskö och har alltid ridit. Hemmaklubb genom åren har varit Sorunda ridklubb.